Vad finns det för bra erbjudanden just nu i mataffären?

Nudlar med gorgonzolasås, bacon och gröna ärtor
Gorgonzola pasta
januari 12, 2017
Kycklingsfärs bullar
december 29, 2017
Visa alla

Vad finns det för bra erbjudanden just nu i mataffären?

Att handla smart

Kycklingbullar

Kycklingbullar med bacon och PureNoodles

Kanonpris i butikerna på svensk kycklingfärs. Runt 27 kr/kg, det är svårt att toppa!
Då får man trolla fram något gott och något som är glutenfritt och utan kolhydrater, eller åtminstone inte för många kolhydrater.

Jag och min familj äter en varierad kost. Jag går inte på någon diet men känner att jag och mina barn mår mycket bättre när vi äter nyttigare. Barnen är jämnare i humöret och vi letar inte lika mycket efter kex och andra sötsaker att stoppa i munnen varken före eller efter middagen.

Jag köper miljövänligt och närodlat i så stor utsträckning som möjligt. Koststilen är en blandning av LCHF, GI, KETO, VEGAN, Glutenfritt, Ekologiskt etc. när det passar mig 😉

Något annat som jag också har märkt är att när man drar ner på gluten i bröd, pasta, pizza, bullar etc. så mår jag mycket bättre. Jag är inte allergisk mot någonting men jag känner mig piggare och inte alls lika svullen över magen när jag minskar glutenintaget. Här kommer PurePasta varorna in. Glutenfria nudlar, glutenfri spaghetti och glutenfritt ris passar min familj jättebra.

Hemmagjorda kycklingbullar

Nu låter det som att jag är superduktig eller hur 😉 Men de tar lite tid att göra så börja inte med tillagningen kl.16:30 när alla i hemmet är superhungriga—nej nej nej det kommer inte att funka.
Det är inte alls svårt att göra dessa men det tar sin lilla tid. Man kan ju såklart istället för bullar köra ”plättar” och då borde stektiden förkortas skulle jag tro.
Dessa kycklingbullar är jättegoda, milda och runda i smaken.
Till dessa kycklingbullar bjöd jag på PureNoodles och ugnsstekt grönkål.

Receptet hittar ni här:Kycklingbullar med bacon och PureNoodles i gräddsås

Ugnsstekt grönkål

Grönkål

Ugnsbakad grönkål!

En ny trend och en jättebra sådan. Grönkål är rikt på både järn, C-vitamin, A-vitamin och E-vitamin. Alltså perfekt till middagen som tillbehör.
Denna gången ugnsstekte jag grönkålen. Det blev galet gott, lite crispy och spännande konstisens på det hela.
Riv ner bladen i bitar, ungefär samma storlek som din näve. Lägg de på en plåt med bakplåtspapper. Strö över salt och havssalt och grädda i ugnen på 200° i ca 7 min.

Hoppas att ni kommer att njuta av denna näringsrika maträtt lika mycket som vi.

Comments are closed.