Ingredienser
- 3påsar PureRice
Marinad:
- 600g kycklingfile
- 100g naturell yoghurt
- 2 st vitlöksklyftor, pressade
- 2cm riven ingefära
- 2msk chili flakes
- 1msk Garam masala
- 1tsk salt
- 1st Avokado
- 1msk turmerik/Gurkmeja
- 1msk spiskummin
Sås:
- 70g smör
- 1st gul lök, smått skuren
- 1msk tomat purre
- 2st vitlöksklyftor, pressade
- 2cm riven ingefära
- 2msk chiliflakes
- 1msk coriander
- 1msk garam masala
- 1msk turmerik/gurkmeja
- 300ml grädde
Tillagning
Börja med att blanda samman marinaden. Marinera sedan kycklingen och låt stå i kyl minst en timme.
Sätt ugnen på 200°
Lägg kycklingbitarna på en plåt och grädda i mitten av ugnen i ca 10 min (tills kycklingen är genomstekt)
Skölj av riset och koka i saltat vatten i 3 minuter.
Då är det dags för såsen: Fräs gul lök och vitlök i smöret.
Lägg till tomatpurre och ingefäran.
Krydda
Lägg till grädden och rör om.
Slutligen lägg i kycklingen.
Servera med PureRice och toppa med koriander