Om rätten
Ingredienser
- 2 paket Ekologiskt PureRice
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 8 dl krossade eller hela tomater
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 5 dl vatten
- 2 tsk socker eller honung
- 2 msk örter, torkade ex. timjan/oregano/basilika
- Svartpeppar
- 3 dl vita bönor, kokta
- 3dl svarta bönor, kokta
- 3dl röda linser, kokta
- 75 g fetaost
- Ev. frön att toppa med ex. solrosfrön/pumpakärnor
- ½ msk curry
- 1msk italiensk seasoning
- ½ msk paprika rökt
- ½ msk persilja
- ¼. Msk timjan
- ½ msk honung (kan uteslutas)
Tillagning
Skala lök och vitlök. Hacka i mindre bitar.
Hetta upp olja i en kastrull. Fräs lök och vitlök i ett par minuter så att de blir mjuka, men ska ej brännas vid.
Slå på tomaterna.
Smula i buljongtärning. Slå på vatten.
Tillsätt socker eller honung. Låt puttra på medelvärme i ca 15-20 min.
Mixa i blender eller med hjälp av mixerstav till helt slät.
Ställ åter på spisen och låt koka upp igen.
Krydda efter smak och tycke med dina kryddor och svartpeppar.
Skölj PureRice I kallt vatten.
Koka riset i ca 4minuter.
Lägg i de kokta bönorna i någon minut, och låt bli varma, de ska inte koka sönder.
Toppa med smulad fetaost och om du har, lite färska kryddor, frön och PureRice.
Smaklig spis!