Om rätten
Ingredienser
- Grundrecept Crepes:
- 2st ägg
- ca3dl mjölk
- 2dl vetemjöl – kan bytas ut mot kokosmjöl
- Salt
- 30g smör
- ½ tsk bikarbonat
- Fyllning:
- 2påsar Eko PurePasta Rice
- 400g räkor
- 3st salladslök
- Riven mozzarellaost
- Currysås:
- 2msk Majonnäs
- 2msk Curry
- 2msk Grädde
- ½ msk Kokossocker (kan uteslutas)
- Limesaft
Tillagning
Vispa mjölk med mjöl till en slät klimpfri smet.
Vispa ner ett ägg i taget.
Smält fett i pannan och vispa ner i smeten.
Pannan är nu infettad, stekfett behövs ej.
Grädda på medelhög värme. Häll smet i pannan och vicka så att den rinner ut.
Vänd pannkakan när smeten "stannat" på ytan och kanten är guldgul. Vänd.
Fyllning:
Skölj av riset i kallt vatten
Koka riset i saltat vatten i 3 minuter.
Skär salladslök i remsor.
Lägg crepen på plåt.
Fyll crepen med ris, räkor och salladslök.
Toppa med riven mozzarella.
Gratinera i ugnen i ca 10 minuter.
Currysås:
Blanda alla ingredienser tills du får en slät sås.
Tillsätt mer curry om det behöves, beror väldigt mycket på vilket curry man använder. Om du vill ha såsen tunnare lägg till lite mer grädde.
Smaka av med lite limesaft.
Servera!