Om rätten
Funderar du ibland på vad du ska laga? Det gör vi med.
Vi har börjat med en ny trend hemma hos oss, och det är att en gång i månaden vi lagar maträtt från ett annat land. Inte nog med det, vi spelar även musik från det landet vi lagar maträtten ifrån och tittar sedan på film från det landet oftast på originalspråket. Herregud vad roligt detta är! Hoppas verkligen att ni testar och gör era kvällar ännu mer magiska.
I kväll väljer vi Norge.
När vi tänker på Norge tänker vi fisk och idag valde vi lax.
Grillad lax är mycket gott, nyttigt och bra för kroppen. Laxen har allt du behöver, Protein, Omega3 och Omega6, etc.
Här får du ett enkelt recept med grillad vild lax.
Som tillbehör serverar vi stekt ekologiskt shirataki ris från PurePasta med broccoli samt dillsås.
Lättlagad Keto-, LCHF-vänlig, glutenfri maträtt, som är framförallt supernyttig och god och faller hela familjen i smaken.
Ni som kör laktosfritt använd laktosfri yoghurt samt laktosfritt smör.
Psst. Filmen vi tittade på heter: Vågen från 2015
Ingredienser
- Ca 1kg laxfilé med skinn
- 1 msk olivolja
- 2 msk citronpeppar Tillbehör:
- 2 paket Organic PureRice
- 20 g smör
- 400 g broccoli
- Salt Sås
- 2dl Turkisk yoghurt
- ½ msk citronpeppar
- 1msk dill
- Saften från ½ citron
- Salt
- Blanda ihop alla ingredienser till dillsåsen. Smaka av med salt och se om du behöver mer dill. Garnering
- Dill
- Citron
Tillagning
Pensla laxen med olja.
Krydda med citronpeppar.
Sätt på grillen. Det är viktigt att den är ordentligt varm när du lägger på laxen.
Lägg på laxen med "skinnsidan" mot grillgallret och grilla (gärna under lock) ca 10 minut på högsta grilleffekt. Vänd laxen med köttsidan ner och grilla ca 2 minuter.
Skölj riset I kallt vatten.
Dela broccolin i bitar.
Lägg smör i stekpanna och fräs broccolin i smöret.
När broccolin är klar, rör ner riset.
Blanda och fräs ytterligare i 5minuter.
Sås: Blanda ihop alla ingredienser till dillsåsen. Smaka av med salt och se om du behöver mer dill.
Servera med dill och citron.
Smaklig spis!