Om rätten
Nu när vi inte kan resa kan man fortfarande få det bästa med semestern - en riktigt god mat!
Denna gången åkte vi Italien ;)
Hemmagjord tomatsås, med kyckling, lågkolhydrat pasta och italiensk musik tog oss halvvägs till Italien.
Rekommenderar att ni testar denna rätten och berätta gärna för oss vad ni tyckte!
Ingredienser
- 2 påsar Eko PureSpaghetti
- 400g krossade tomater
- 1 msk olivolja
- 2st rödlök, skivad
- 4 klyftor vitlök, fint hackad
- 4 kycklingfiléer
- 1msk italiensk krydda
- 1 tsk oregano
- 2 tsk rökt paprika krydda
- Salt och peppar
- Spenat som tillbehör
Tillagning
Skölj PurePasta Eko Pure Spaghetti i kallt vatten.
Skiva kycklingen i 1,5 cm kuber.
Hetta upp en tjockbottnad kastrull till medelvärme och fräs lök och vitlök i oljan i någon minut tills att det doftar utan att vitlöken blir brun.
Tillsätt kycklingen. Fräs i någon minut till under omrörning.
Koka Pure Spaghetti i saltat vatten i 3 - 5 min
Krydda med oregano, paprika krydda och italiensk krydda.
Tillsätt krossade tomater och låt småkoka i ca 5 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Servera gärna med spenat.