Om rätten
Enkel och fräsch vardagsrätt.
Mesta tiden går att skära när grönsakerna medans matlagningstiden är kort . Man kan såklart använda en annan sojasås men vi gillar den glutenfria tamari sojasåsen p.g.a. den är lite sötare i smaken.
Lite vitlök, ingefära och broccoli passar klockrent att lägga till dieten nu när förkylningstiderna sätter igång.
God mat, utan att krångla till det!
Ingredienser
- 2påsar PureRice
- 700g broccoli
- 800g Lövbiff
- 4st vitlöksklyftor
- 2cm ingefära
- 2-3st salladslök
- 5mak tamari soja
- 1msk sesame olja
- 30g smör
- 2msk Chiliflakes (efter smak)
- Salt o peppar
Tillagning
Skölj PureRice i kallt vatten.
Skär broccoli i bitar.
Hacka vitlök och ingefära.
Skär lövbiffen i remsor.
Lägg smör i en stor panna/wok och börja med att steka broccolin i smör. När broccolin är mjuka lägg de åt sidan.
Fräs vitlök och ingefära ihop (lämna kvar lite som du kommer att steka ihop med riset) och tillsätt lövbiff.
När lövbiffen har fått en liten yta lägg till broccoli.
Blanda när tamari soja och sesamolja, salta och peppra. Tillsätt chiliflakes efter smak.
Stek riset i smör med vitlök och ingefära.
När riset är klart, lägg upp fint och njut.