Om rätten
Ibland är man sugen på sallad till middag, men man vill gärna ha en god sodan. Plus då vill man såklart ha salladen matig så att man inte blir hungrig typ en halvtimme efter att ha ätit. Vi har lösningen! Att tillsätta PurePasta Rice till salladen :) Riset innehåller fiber och fiber hjälper kroppen att känna sig mätt i en längre stund. Alltså gör salladen mer mättande! Kan knappt bli enklare.
Vi grillade på en grillpanna Halloumiost till denna salladen, men man kan såklart använda den osten man tycker mest om. Vi stekte också rejält med bacon då vi älskar bacon. Vi steker vårt bacon med citronpeppar som sätter pricken över i-et för oss baconälskare.
Såklart hittade vi detta receptet någonstans och skrev ner det, men vart? …… sedan är det ju så att även om man tror att man har hittat ett bra recept är det ibland vissa ingredienser man inte alls gillar. Då är det bara att byta ut dem (som vi gjorde) och lägga till något nytt.
Vi hopas att ni kommer att gilla denna salladen som fyllde våran familje-middag med glädje.
Salladen är LCHF vänlig, lågkalori, glutenfri men framförallt nyttig och underbar god!
Ingredienser
- 2 påsar PureRice
- 200g Spenat
- 2st Halloumi
- 3 paket bacon
- 3st avokado
- Olivolja
- Citronpeppar
- 3msk majonnäs
- ½ citron (saften)
- 1msk olivolja
- Salt
- Peppar
- Färsk basilika (halv näve)
- 1tsk honung för de som så önskar. Kan uteslutas!
-
Sås
Tillagning
Börja med såsen
Mixa ihop majonnäs, olja, saft från en halv citron, salt och peppar. Tillsätt basilika efter eget tycke. Rör ner honung om så önskas. Såsen är klar!Skölj av riset i kallt vatten.
Koka riset i saltat vatten i 3minuter. Sila och lägg åt sidan.
Krydda bacon med citronpeppar och stek. Lägg på hushållspapper för att få baconet mer knaprigt och ställ åt sidan.
Skär avokadon i tärningar.
Skär osten i skivor, ringla över olja och stek i ett par minuter på varje sida.
Blanda ner i spenaten ris och avokado. Klipp ner baconet i salladen och servera med Halloumiosten och den underbara såsen.