Om rätten
Snabblagad favoritsoppa till vardags. Thailändsk soppa med massor av grönsaker. Denna gången tillsatte vi kyckling och våra ekologiska lågkolhydrat nudlar, det blev Kanongott! Psst den är lika god utan kött, med tofu eller med fisk
Vi strävar ju många efter mer närigs rik mat med mindre kolhydrater. Denna soppan, eller grytan kan vi ju kalla den eftersom vi har fyllt soppan med kyckling och nudlar, är ju ett klockrent alternativ för den medvetna människan.
Basen i denna soppan är så otroligt god att du kan lätt byta ut grönsakerna efter eget tycke.
Ett måste att prova och ta gärna en bild och visa oss!
Smaklig spis.
Ingredienser
- 1 påse Eko PureNoodles
- 1 msk kokosolja
- ½ zucchini, tunt skivad
- 2 klyftor vitlök, fint hackad
- ½ gul lök, fint strimlad
- 1,5 msk grön currypasta
- 2 kycklingfiléer
- 1 stor morot, tunt skivad
- 1 näve spenat
- 4dl kokosmjölk
- 3dl vatten
- 200g broccoli, delade i små bitar
- 1 grönsaksbuljong
- Färsk koriander
- Salt och peppar
Tillagning
Skölj PurePasta Eko PureNoodles i kallt vatten.
Skiva kycklingen i 1,5 cm kuber.
Hetta upp en tjockbottnad kastrull till medelvärme och fräs lök och vitlök i kokosoljan i någon minut tills att det doftar utan att vitlöken blir brun.
Tillsätt kycklingen och grön currypasta. Fräs i någon minut till under omrörning.
Tillsätt broccoli och morötter. Fräs i ett par minuter.
Tillsätt kokosmjölken, buljongpulver och vatten och låt småkoka i ca 2 minuter.
Tillsätt alla övriga grönsaker och Eko PureNoodles och koka 5 minuter till.
Smaka av med salt och peppar.
Garnera med färsk koriander.