Om rätten
Fisk är ett riktigt bra middagstips och Torsk lagar du enkelt i ugnen.
För att lyckas få fisk perfekt tillagad och saftig är det viktigt att fisken inte är för länge i ugnen. Innertemperatur ska vara 50-54°C.
Torsk är inte bara en väldigt god fisk, den är även nyttig och lättlagad. Fisken kan smörstekas, kokas eller ugnsbakas. Men den är alltid lika god!
Tillbehöret idag lutar lite åt det asiatiska hållet, är hur lätt som helst att tillaga och är klart på ca 10minuter!
Nudlarna är tillverkade av Konjak root, är utan gluten och rika i fiber.
Här har du kononmiddag till hela familen på endast 10minuter :)
Smaklig spis!
Ingredienser
- 1påse Pure Noodles
- 150g Pak-Choi
- 200g Champinjoner
- 2msk Tamari soja
- 1tsk Worchestershire sås (kan uteslutas)
- 20g Smör
- ½ Salladslök
- 1tsk Chili Flakes
- ½ kruka färsk basilika
- 500g Torsk
- Citronpeppar
- Salt
Tillagning
Skölj PureRice i kallt vatten.
Skölj av nudlarna i kallt vatten.
Sätt ugnen på 180 °C.
Skär torsken i bitar och torka av med hushållspapper. Lägg på plåt.
Krydda fisken med citronpeppar.
Lägg lite smör på varje fiskbit.
Tillaga i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
Skär Pak-Choi i remsor, champinjoner i skivor och salladslöken i små bitar.
Fräs i smör på en djup stekpanna i ett par minuter.
Vänd ner nudlar och basilika.
Ringla över Tamari solja och Worchestershiresås.
Krydda med Chili Flakes.
Stek tills pak-choi salladen har blivit mjuk, ca 10min.
Servera sedan fisken tillbehöret.