Ingredienser
- 2 påsar PureRice
- ca 1 kg torskfile
- 2 stora vitlöksklyftor, pressade
- 4 msk smör
- 3 msk nypressad saft från citron
- 2 msk färsk persilja, smått hackad
- 8 st sparris
- Salt och peppar
Tillagning
Skölj av riset med kallt vatten.
Värm ugnen till 200°
Skär torsken i bitar och lägg i en ugnssäker form (eller på en plåt)
Salta och peppra fisken.
Lägg 2 msk smör i en stekpanna och fräs vitlöken i ett par minuter.
Tillsätt citronsaften och ta bort stekpannan från plattan. Sprid citron- och vitlökssmöret över fisken.
Grädda fisken i mitten av ugnen i 10-12minuter.
Lägg 1 msk smör i en panna och fräs sparrisen tills den får en fin yta. Salta och peppra och ta av pannan.
Lägg 1 msk smör i pannan och fräs riset i 3-5minuter.
När fisken är klar - lägg upp snyggt, servera och njut.