Ingredienser
- 2 påsar PureRice
- 800-1 kg torskfilé
- 1 dl vatten
- 3 msk sojasås
- 1 msk sesamolja
- 2 msk ingefära, skuren i tunna skivor
- 1 tsk chilipulver
- 3 st vitlöksklyftor, smått hackade
- 2 st Bok Choi, skuren i remsor
- 1 msk koriander, smått skuren
- Salt (var försiktig med saltet då sojasåsen kan ha tillräckligt med sälta)
- Peppar
- 1 msk sirap (kan uteslutas)
- 20 gr smör
Tillagning
Värm ugnen till 200°
Skölj av riset med kallt vatten
Skär torsken i bitar och lägg i ugnssäker form
Lägg en liten bit smör på varje torksbit och salta och peppra
Skär Bok Choi i remsor och lägg över fisken.
Gratinera fisken i ugnen i ca 12 minuter, tiden beror lite på tjockleken på fisken.
Såsen
Lägg ner resten av ingredienserna i en kastrull och låt småkoka i ett par minuter.Tillsätt riset och låt småputtra tills fisken är klar.
Lägg upp snyggt och servera.