Om rätten
Ingredienser
- 1påse PureRice
- 8 st portabello svamp
- 3msk grädde
- 3msk riven cheddarost
- ½ röd paprika
- 2st chorizo korv
- 1näve koriander
- 1 bunte sparris
- Smör
- 4st ägg
- Salt och peppar
Tillagning
Skölj av riset i kallt vatten och koka i 3minuter.
Skär paprikan i små bitar.
Skär korven i små bitar.
Ta av foten av svampen och skrapa loss lamellerna.
Vispa ihop ägg och grädde.
Blanda ner i äggröran; ost, korv, paprika och ris. Salta och peppra efter smak.
Fördela blandningen i svamphattarna.
Gratinera i ca 10min på 200 grader eller tills äggen har stelnat. (man kan också grilla svampen)
Lägg smör i en stekpanna och fräs sparrisen i ett par minuter. Salta och peppra.
Passar utmärkt till brunch!