Ingredienser
- 2 påsar PureRice
- 2msk olivolja
- 3tsk spiskummin
- 2st gula lökar
- 4st vitlöksklyftor
- 4tsk ingefära
- 3tsk koriander
- 4tsk garam masala
- 1tsk gurkmeja
- 2tsk salt
- 2 burkar (400g) tomater
- 2 burkar (400g) kikärter
- 1/2 -1dl vatten
Tillagning
Skölj av riset i kallt vatten.
Hätta upp oljan i stor kastrull
Fräs löken först och blanda sedan i vitlök, ingefära, spiskummin och fräs i ca 5min.
Blanda sedan i resten av kryddorna och rör om.
Skölj kikärtorna och lägg i grytan samt tomaterna och vatten.
Låt småkoka i ca 20min, rör om då och då
Koka riset i en annan kastrull i saltat vatten i 5min.
Servera och njut av denna veganska maträtten toppad med koriander.