Ingredienser
- 1påse PureRice
- 1st grillad kyckling (färdiggrillad i mataffären)
- 2st vitlöksklyftor
- 1st gul lök
- 2st stora zucchini
- 2msk chili flakes
- 10g smör
- 2msk spiskummin
- 150g salsasås
- Koriander - topping
Guacamole
- 2st avokado
- 2dl cremé fraiche
- 1påse guacamolekrydda
- Saften från ½ lime
- 1näve koriander
Tillagning
Sätt på ugnen på 200°
Lägg smör i en panna, fräs lök och vitlök i några minuter.
Krydda lökblandningen med salt, spiskummin, och chili flakes.
Skär kycklingen i små bitar, lägg i pannan och blanda.
Blanda sedan ner riset.
Salta, peppra och häll i saften från lime. Blanda och smaka av. Lägg till mer av kryddorna om så önskas.
Ta av pannan från spisen och lägg åt sidan.
Ta en osthyvel och hyvla zucchinin i remsor.
Lägg remsorna på en skärbräda (4 i rad).
Lägg ca 2msk av kycklingblandningen på ena endan av zucchinin och rulla upp i en enchilada och lägg i en ugnssäker form. Repetera tills blandningen är slut. (blir 8-10 st).
Strö riven mozzarella och cheddarost över enchiladas.
Guacamole: Blanda alla ingredienserna med en stavmixer. ( har du inte en stavmixer går det utmärkt att blanda med en gaffel, mosa avokadon ordentligt.)
Servera gärna med sallad, creme fraiche, koriander och lime ;)

Enkel variant av low carb enchiladas