Ingredienser
- 2 påsar PureRice
- 500g Blandfärs
- 1 burk (400g) Röda Kidneybönor
- 1 burk (390g) Chili Beans
- 1burk (400g) Krossade Tomater
- 1 stor Gul lök, hackad
- 1 Grön paprika, strimlad
- 1-2 st Vitlöksklyftor, pressade
- 1 ½ msk chilipulver
- ½ msk Rödpeppar (svartpeppar går bra)
- 1 ½ msk Vitvinsvinäger
- ½ tsk Spiskummin
- 5 g Smör
- Creme Fraiche som tillbehör
Tillagning
Skölj av Riset
Bryn färsen i smör i en kastrull, eller en djup panna. Skölj kidneybönorna och låt rinna av
När färsen är klar blanda i resten av ingredienserna.
Rör om och låt småkoka i 30min med locket på kastrullen/pannan.
Rör om då och då.
När 5min är kvar av tillagningen är det dags att koka riset. Koka riset i 5min. (Salta gärna vattnet innan).
Servera gärna med creme fraiche!
Smaklig spis!