Om rätten
En klassisk rödbetssallad tillhör julbordet. Rödbetor är super nyttiga och så goda. Nu lägger vi till PureRice i rödbetssalladen som en liten twist som kommer att ge mer mättnadskänsla på grund av deras rika fiberinnehåll.
Denna salladen är sockerfri, glutenfri och low carb men framförallt god och hälsosam :)
En klassiker som passar på julbordet, på mackan, till kycklingen etc.... endast fantasin sätter gränser.
För en strikt LCHFare skippa gärna röda äpplen och lägg till extra rödbeta istället ;)
Ingredienser
- 2påsar PureRice
- 600 g färska rödbetor
- 1 dl majonnäs
- 1 dl crème fraiche
- ½ msk Dijon senap
- Salt och peppar
- 1/2 röd lök
- 2 st röda äpplen (skalade)
Tillagning
Skölj av riset i kallt vatten
Koka riset i 3 minuter och låt svalna
Borsta rödbetorna väl. Lägg rödbetorna i en kastrull och häll på vatten tills det täcker dem. Koka rödbetorna nästan mjuka under lockca 30 minuter. Spola de nykokta rödbetorna i kallt vatten. Gnid samtidigt bort skalet
Blanda under tiden majonnäs, creme fraische och senap. Smaka av med salt och peppra
Hacka rödlök och skär äpple ii små bitar
Skär rödbetorna i bitar
Blanda när rödlök, äpple, rödbetor och PureRice. Rör tills röran har fått en fin rosa färg
Servera rödbetssalladen på julbordet