Om rätten
En klassisk rödbetssallad tillhör julbordet. Rödbetor är super nyttiga och så goda. Nu lägger vi till PureRice i rödbetssalladen som en liten twist som kommer att ge mer mättnadskänsla på grund av deras rika fiberinnehåll.
Denna salladen är sockerfri, glutenfri och low carb men framförallt god och hälsosam :)
En klassiker som passar på julbordet, på mackan, till kycklingen etc.... endast fantasin sätter gränser.
För en strikt LCHFare skippa gärna röda äpplen och lägg till extra rödbeta istället ;)
Ingredienser
- 2påsar PureRice
- 600 g färska rödbetor
- 1 dl majonnäs
- 1 dl crème fraiche
- ½ msk Dijon senap
- Salt och peppar
- 1/2 röd lök
- 2 st röda äpplen (skalade)
Tillagning
Skölj av riset i kallt vatten
Koka riset i 3 minuter och låt svalna
Borsta rödbetorna väl. Lägg rödbetorna i en kastrull och häll på vatten tills det täcker dem. Koka rödbetorna nästan mjuka under lockca 30 minuter. Spola de nykokta rödbetorna i kallt vatten. Gnid samtidigt bort skalet
Blanda under tiden majonnäs, creme fraische och senap. Smaka av med salt och peppra
Hacka rödlök och skär äpple ii små bitar
Skär rödbetorna i bitar
Blanda när rödlök, äpple, rödbetor och PureRice. Rör tills röran har fått en fin rosa färg
Servera rödbetssalladen på julbordet

Hemmagjord rödbetssallad till jul är både enkelt och mycket godare.