Om rätten
Julen är här och med den även en period av mys, tända ljus och god mat.
Nu är det dags för goda middagar med mindre kolhydrater!
Att satsa på en kolhydratsnål kost är ett säkert sätt att få kilona att försvinna.
Går du på GI, Keto, Viktväktarna, Paleo, LCHF, eller kanske bara vill dra ner på kolhydrater då är PurePasta något för dig.
PurePasta innehåller endast 6kcal per 100g, 0g socker, är glutenfria och PurePasta produkten är 100% vegansk :)
Kycklingköttbullar är jättegoda och här som tillbehör smörstekte vi brysselkål med PureNoodles, kryddade med kanel och citronskal och som pricken över i-et toppade vi med granatäppelkärnor.
Ingredienser
- 2 påsar Pure Noodles
- 500g brysselkål
- 3st vårlök
- 1st vitlöksklyfta
- 1st citron, skalet
- 20g Smör
- ½ -1 msk Kanel
- Granatäpplen
- Salt och peppar
-
Kycklingköttbullar
- 750g kycklingfärs
- 2st ägg
- Salt och peppar
- 1msk torkad basilika
- 2st vitlöksklyftor
- 30g soltorkade tomater
- 20g smör
- 6msk olivolja
- Salt och peppar
Tillagning
Skölj nudlarna i kallt vatten.
Blanda färs, salt och ägg till en fast smet. Vänd ner vårlök, basilika, vitlök, soltorkade tomater och peppar. Blanda ordentligt.
Forma färsen till köttbullar.
Värm en stekpanna och stek kycklingköttbullarna i olivolja och smör.
Halvera brysselkålen, hacka vitlöken och skär vårlöken i remsor.
Fräs hackade vitlöksklyfta, strimlad vårlök och brysselkål i smör i en stekpanna eller wok tills brysselkålen är mjuk.
Krydda med kanel, salt, peppar och riv över skalet av en citron.
Servera kycklingköttbullarna med nudlarna och toppa med granatäppelkärnor.
Smaklig spis!