Ingredienser
- 1 påse PureRice
- 6 st Portabello-svampar, stora
- 2 msk Smör
- ½ Schalottenlök, finhackade
- 4 st Vitlöksklyftor, finhackade
- 200g Räkor
- 1st Ägg, lätt vispat
- ½ tsk Salt
- 1 msk Saft ur Citron
- 1 msk Basilika, finhackad färsk basilika
- 1/2 dl Parmesanost
- Peppar
Tillagning
Värm ugnen till 200°
Skölj av riset med kallt vatten.
Skär av foten och skrapa loss lamellerna.
Hacka svampfoten, lamellerna, schalottenlök och vitlök.
Fräs i smör.
Blanda ner riset, ägget, salt, peppar, saft från citronen, basilika, räkor och fräs ytterligare i 2minuter.
Fördela blandningen i svamphattarna och strö över parmesanost.
Gratinera i ca 10minuter.

Fylld Portabellosvamp med PureRice och räkor.