Om rätten
Så enkelt och gott. Fyllda paprikor med olika fyllningar som PurePasta ris, köttfärs, grönsaker, bönor, kyckling, ägg etc. Paprikan blir så god när du ugnsbakar den, då kommer den söta smaken fram. Här använde vi röd paprika på grund av den är rikast på C vitamin och godast (enligt oss).
Denna enkla maträtten kan man variera ut i det oändliga. Servera gärna med en god sallad.
Smaklig spis!
Ingredienser
- 2 påsar PureRice
- 5 paprikor i olika färger
- 400 g nötfärs
- 1 paket (140 g) bacon i tärningar
- 150 g champinjoner i tärningar
- 1 förpackning (125 g) ädelost
- Salt och svartpeppar
- 2 dl riven ost
Tillagning
Skölj av riset i kallt vatten
Dela paprikorna i halvor och ta bort allt innehåll. Förväll halvorna ca 3 min i lättsaltat vatten. Låt dom rinna av och lägg dom sedan i en ugnssäker form.
Fräs bacon, nötfärs och champinjoner. Blanda sedan ner ädelost och ris, smaksätt med salt och svartpeppar.
Fyll paprikorna med blandningen, strö över riven ost och gratinera i mitten av ugnen i ca 10 min (200 grader).