Om rätten
Ingredienser
- 2påsar PureRice
- 500g Nötfärs alt. lammfärs
- 1st Gul lök - hackad
- 2st Vitlöksklyftor - finhackade
- 3tsk Koriander – malen
- 20g Panko
- 1dl Rödvin
- 440g Passata Mutti
- Salt och Peppar
- 1st Aubergine – tunt skivad
- 1st Ägg
- 2msk Turkisk yoghurt
- 30-50g Parmesanost - finriven
- Olivolja
Tillagning
Fräs nötfärs i olivolja i en gryta.
Lägg till löken och fräs tills löken har blivit mjuk.
Krydda med koriander och blanda ner panko.
Häll i rödvin och låt småputtra i ett par minuter.
Tillsätt passata och salta och peppra. Låt småputtra i 20min.
Skär augerbinen i skivor, lägg på en plåt och smörj med olivolja och salta och peppra. Grilla i ugnen i ca 5min på varje sida.
Vispa samman ägg, yoghurt och krydda med salt och peppar.
Häll köttfärssåsen i en ugnssäker form.
Lägg auberginen på köttfärssåsen.
Häll yoghurtröran över auberginen.
Toppa med parmesan.
Gratinera i ugnen vid 180° i 40minuter eller tills osten har fått gyllene färg.
Koka riset i saltat vatten och servera med moussakan samt med sallad efter eget tycke.
Smaklig spis.