Ingredienser
- 2 påsar PureRice
- 0.5 dl gräslök
- 600 g laxfilé
- 200 g haricots verts
- Salt och peppar
Hemmagjord Hollandaisesås
- 5 äggulor
- 2,25 dl skirat smör
- 1/2 pressad citron
- Salt och peppar
Tillagning
Lägg laxfilén i en ugnsform salta och peppra rikligt.
Grädda i ugnen på 175° i 15-20 minuter.
Under tiden kan du göra hollandaisesåsen.
Lägg ägg äggulorna i en skål över ett vattenbad på medelvärme.
Vispa kraftigt med ballongvisp tills det blir fluffigt, ca 2-3 minuter.
Ta av det från värmen.
Häll över skirat smör, lite i taget under konstant vispning. Smaksätt med pressad citron salt och peppar.
Häll haricots verts i en kastrull. Fyll på med vatten så att det precis täcker bönorna. Tillsätt lite salt och låt koka 3-4 minuter.
Skölj riset i kallt vatten. Stek det sedan tillsammans med gräslöken i tre minuter.
Nu borde lagen vara klar.
Servera och njut!
Bon appétit!