Ingredienser
- 2 påsar PureNoodles
- 500 g Kycklingfärs
- 1 st liten Rödlök, finhackad
- 1/4 st Purjolök, finhackad
- 2 st Vitlöksklyftor, finhackade
- 50 g Bacon, skuret i strimlor
- 1½ tsk Flingsalt
- Peppar
- 1 tsk Basilika
- 100 g Grönkål
- Olja
Sås
- 25 g Smör
- 2,5 dl Grädde
- 2 st Vitlöksklyftor, pressade
- 150 g Champinjoner, delade i 4 delar
- Salt
- Peppar
- ½ msk Köttbuljong
Tillagning
Blanda i en skål: kycklingfärs, rödlök, purjolök, vitlök, bacon, salt, peppar, basilika.
Gör små bullar och stek varje boll i ca 4-6 min på en djup panna eller tills den har fått lite färg.
Ta kycklingbullarna av spisen och gör såsen.
Lägg smöret i pannan och fräs vitlöken tillsammans med champinjonerna tills dom är mjuka och har fått fin gyllenbrun färg.
Tillsätt grädde och buljong, låt det småkoka. Värm ugnen till 200°.
Lägg nu till kycklingbullarna, nudlarna och låt småkoka i ytterligare ca 10 min.
Lägg grönkål i en skål, häll olja och salt över och blanda. Lägg det sedan på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
Grädda grönkålen i mitten av ugnen i ca 7 min.
Njut!