Om rätten
En riktigt god julklassiker! Efterrätt med PurePasta Rice som är glutenfria och utan kolhydrater. Bra alternativ om du äter LCHF.
Ingredienser
- 2 påsar PureRice
- 1 st vaniljstång
- 5 dl grädde
- 1 msk SukrinMelis (florsocker utan kolhydrater)
- 300 g mjölk
- 1 msk Mandel flarn
- 3 droppar stevia med vaniljsmak
- 300g hallon
- 1 st lime, vi använder saften
- 5 droppar stevia eller ett annat sötningsmedel
Sås
Tillagning
Skölj av riset i kallt vatten.
Ta vaniljstången och skär den i mitten och skrapa ur vaniljfröna.
Koka riset i mjölk tillsammans med vanilj och vaniljstången i 25 min.
Ta kastrullen från spisen, låt svalna och ta sedan upp vaniljstången.
Vispa grädden med en elvisp till ett fast skum.
Vänd ner riset i grädden försiktigt och tillsätt mandel och slutligen SukrinMelis efter smak.
Strö över mandelflarn.
Tillagning av sås
Mixa hallon, limejuice och stevia tillsammans tills hallonen är mosade.Smaka av om ni ev. vill ha mer sötningsmedel.
Servera ”gröten” i en vacker skål eller i ett glas med hallonsåsen på toppen.