Ingredienser
- 1 påse PureRice
- 2 gurkor
- 2 st avokado
- 1 msk svarta sesamfrön
- Ca 30 st stora räkor
- 6 msk majonnäs
- 2 msk wasabi, mer eller mindre efter smak
- 2 msk limesaft
- Rivet skal från 2 st limefrukter
Tillagning
Skölj av riset under kallt vatten.
Koka riset i 3 minuter, sila och låt svalna.
Skär gurkan i långa tunna remsor, använd t ex en osthyvel eller en mandolin.
Halvera avokadon och dela ½ i 6 delar.
Häll ner majonnäs, wasabi, limesaft, limeskal och ris i en skål och rör om.
Häll svarta sesamfrön på en tallrik.
Lägg gurkorna på en skärbräda och bred på majonnäsen.
Rulla försiktigt avokadon i sesamfrön så att dem får frön på båda sidor.
Lägg en bit avokado och en räka på en gurkremsa och rulla sedan upp försiktigt. Upprepa tills du har tagit slut på gurkan.
Servera med resten av såsen.