Ingredienser
- 2 påsar PureRice
- 1st Fläskytterfile (ca 1,3kg)
- 400g broccoli
- 1 paket sockerärtor
- Smör
- 4st färska rödbetor
- ½ Purjolök
Tillagning
Värm ugnen till 200°
Lägg ytterfilen i ugnssäker form och grädda i mitten av ugnen i ca 40min.
Skölj av riset i kallt vatten
Skala rödbetorna
Koka vatten med salt och lägg i rödbetorna och koka sedan i 30min.
Efter 20min häll riset i samma kokande vatten som rödbetorna och låt koka ihop tills rödbetorna är mjuka.
Skär broccolin i bitar och fräs i smör med sockerärtorna, lägg åt sidan.
Skär purjolöken i remsor och fräs i smör.
När köttet är klart sila riset/rödbetorna och skär rödbetorna i bitar.
Lägg upp fint och servera.