Ingredienser
- 2 påsar PureNoodles
- 600 g räkor
- 2 st lime
- 2 st avokado, skuren i tärningar
- 1 st mango, skuren i tärningar
- 250 g körsbärstomater, delade i 4 delar
- 1 näve koriander (eller mer efter smak)
- ½ tsk salt – i sallad föredrar jag Maldon salt.
- ¼ tsk peppar
- 3 st vitlöksklyftor, pressade
- 10 g smör
Tillagning
Skär avokadon, mangon och tomaterna i bitar och lägg i en skål.
Strö över koriander och rör om.
Pressa över limejuice från en ½ lime, salta och peppra.
Förvara skålen i kylskåpet.
Skölj av nudlarna i kallt vatten.
Lägg smöret i en stekpanna och värm upp vitlöken, akta så att den inte bränns för då blir smaken bitter.
Lägg till räkorna och nudlarna och fräs i 3-5 min tills räkorna och nudlarna är genomvarma.
Ta av räkorna och nudlarna från spisen.
Ta ut skålen från kylen och blanda ner nudlarna och räkorna och rör om sakta.
Servera med lime åt sidan.
Smaklig spis
Psst: Denna rätten är lika underbar och god även när den har svalnat. Passar utmärkt till lunchlådan ;)