Ingredienser
- 2 påsar PureSpaghetti
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 avokado
- 1 lime
- 100 g pistagenötter, rostade och saltade
- 1 näve basilika
- ½ näve mynta
- ½ röd chilli
- 4 msk olja
- 2 msk parmesanost (ca 40 g)
- Salt och peppar
- 1 st halloumi ost (200 g)
- 250 g cocktailtomater, halverade
Tillagning
Mixa tills du får det till att se ut som pesto. Du kan behöva lite mer olja, beror på hur mogen avokadon är.
Tillsätt parmesanost, salt och peppar.
Halvera cocktailtomaterna och lägg dem åt sidan.
Värm en skvätt olja i en stekpanna och lägg sedan skivad halloumi på den varma pannan. Stek i ett par minuter eller tills de har fått en gyllene fin färg.
Ta av halloumin från stekpannan och lägg på en bit kökspapper.
Skölj spaghettin i kallt vatten och koka den därefter i 3 minuter.
Häll den hemmagjorda peston över den varma spaghettin och blanda.
Servera blandningen genom att lägga halloumin på toppen och garnera med lite extra parmesanost och pistagenötter.