Ingredienser
- 2 påsar PureNoodles
- 1 kilo räkor med skal (har du ont om tid kan du ta färdig skalade istället)
- 1 lagom stor purjolök
- 1 röd chilifrukt
- 3 lagom stora morötter
- smör eller olja att steka i
- 2 msk gurkmeja
- 3 msk grönsaksbuljong (glutenfri)
- 3 dl vispgrädde (laktosfri)
- 3-4 dl vatten
- 250 g gröna ärtor
- 1 knippe mynta
- 1 knippe bladpersilja
- salt och peppar/ rikligt
Tillagning
Skär purjolöken i skivor och hacka chilifrukten, om du inte vill ha en soppa med klös i tar du bort de vita hinnorna och kärnorna från chilin.
Skala morötterna och skär dem i tunna, fina stavar som ca 4 cm långa.
Fräs sedan morotsstavar chili och purjolöken i smör eller olja.
Tillsätt vispgrädde, vatten, grönsaksbuljong och gurkmeja. Låt soppan koka upp och tillsätt sedan ärtorna.
Skölj Noodles i kallt vatten och lägg ner dem i soppan. Låt soppan småputtra i 5 minuter.
Hacka bladpersiljan och myntan, rör ner dem i soppan och rör om.
Smaka av med salt och peppar
Sist men inte minst! Ta dem handskalade räkorna och lägg på toppen och servera direkt så att räkorna inte blir sega.
Bon appétit!