Ingredienser
- 1 påse PureRice
- 500 g nötkött eller annat kött du gillar
- 2 st vitlöksklyftor, skivade
- 1 st rödlök, skivad
- 250 g gula vaxbönor, djupfrysta
- 10 g smör
- Spenat som tillbehör
Sås:
- 200 g champinjoner, delade i stora bitar
- 10 g smör
- 2 dl grädde
- 200 g 4 peppar färskost, t.ex. Cantadou
- salt och peppar
- 1 msk rödvinsgelé (om du ej kör LCHF)
Tillagning
Börja med att smörsteka champinjonerna i en liten kastrull.
När champinjonerna har fått en gyllene färg lägg till grädde och färskost och låt småkoka. Smaka till med salt och peppar och eventuell rödvinsgelé.
Skölj av riset i kallt vatten. Fräs vitlök och rödlök ihop tills löken får färg. Lägg till vaxbönor och ris och fräs ytterligare tills köttet är klart, eller minst 3 minuter.
Krydda nötköttet med din favoritkrydda (eller citronpeppar) och stek på hög värme i några minuter på varje sida.
Lägg upp på en tallrik med spenat och njut!
Bon appétit!