Om rätten
En variant på lasagne där du byter ut lasagneplattor mot aubergin och varvar med en mumsig sås och low-carb ris. Lasagnen blir suveränt god.
Lager av PureRice gör maten ännu mer mättande, p.g.a.
PureRice är rik på fiber och fiberrika livsmedel ger större mättnadskänsla än fiberfattiga livsmedel. Den större mättnadskänslan kan minska småätandet och göra det lättare att hålla vikten.
En riktig vinnare i köket!
Ingredienser
- 2påsar PureRice
- 400g nötfärs
- 2stora aubergine
- 250g grekisk yoghurt
- 3st ägg
- 2 ½ dl grädde
- 1 näve färsk basilika
- 400g finhackade tomater
- 100g parmesan
- 100g mozzarella
- 1msk oregano
- Smör
- Salt o peppar
Tillagning
Sätt ugnen på 200°C.
Skölj riset i kallt vatten och låt vila i ett durkslag.
Rör ihop ägg, grekisk yoghurt, grädde, ost och basilika. Peppra och lägg åt sidan.
Skär aubergine i skivor (ca 1cm), salta och peppra.
Lägg en klick smör på en stekpanna och stek auberginen tills den har fått lite färg. Lägg åt sidan.
Stek köttfärsen på samma stekpanna.
Tillsätt finhackade tomater till pannan och krydda med oregano.
Lägg aubergine i botten på en ugnssäker form. Varva aubergine med köttfärssås, ris och yoghurtsås.
Toppa med lite riven ost och sätt in mitt i ugnen i ca 25min.
Servera lasagnen med sallad.