Om rätten
Underbart gott med räkor!
Det behöver inte vara speciellt svårt att göra nyttig mat.
Denna härliga rätt med räkor och fräsch sallad svänger du ihop på 10 minuter. Enkelt att göra, riktigt gott och passar lika bra som förrätt som huvudrätt.
Lyxig sallad som kramar vitlöksstekta räkor och low-carb ris är så fräsch och vacker att man längtar tills nästa gång ;)
Sund och enkel middag till hela familjen.
Njut!
Ingredienser
- 1 påse PureRice
- 600g färska räkor
- 2 st mogna avokado
- 4st vitlöksklyftor
- 1 st röd chili
- ½ röd lök
- ½ romansallad
- ½ lime
- 3msk olivolja
- Salt
- 1 näve koriander
- ½ gurka
Tillagning
Skölj av riset i kallt vatten.
Koka PureRice saltat vatten I 3minuter. Lägg i ett durkslag och låt vila.
Skala räkorna.
Skär avokadon i tärningar, salladen i remsor, gurkan i tärningar och hacka rödlöken fint.
Ringla över salladen olivolja, lite limesaft och salt. Blanda ner koriander.
Finhacka röd chili (utan kärnor om du inte vill ha rätten för stark) och vitlök.
Hetta upp en stekpanna och fräs chilin och vitlöken i 3msk olivolja.
När vitlöken har fått lite färg lägg i de nyskalade räkorna och vänd runt i oljan i ett par minuter.
Blanda ner riset i salladen.
Servera salladen med räkorna.
Pressa saften från lime över räkorna, servera och njut.