Om rätten
En underbar low carb kycklingrätt inspirerad av marockanska köket. Marockansk mat är rik på dofter och färger, och är så otroligt god.
Till denna maträtten har vi lagt till ris från PurePasta. Så enkel matlagning, endast lägga riset ner i pannan och låta det koka en stund i den fina såsen.
En maträtt som tar dig hela vägen till soliga Marocko. :)
Ingredienser
- 2 st kycklingfiléer
- 10 g smör
- 1 st rödlök
- ½ tsk kanel
- ½ tsk saffran (i varmt vatten)
- 1 msk koriander
- 1 msk ingefära
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 st lime (saften)
- ½ dl vatten
- 1 msk oliver
- 1 påse PureRice
Sås (valfritt)
- 2 msk grekisk yoghurt
- 1 st vitlöksklyfta
- ½ lime (saften)
- salt
Tillagning
Skiva rödlöken och vitlöken. Värm en djup stekpanna på medelvärme. Lägg i smör och sedan rödlöken och vitlöken ovanpå. Fortsätt med att hälla på salt, ingefära, saffran, kanel, saften ur limen och slutligen hackad koriander.
Lägg kycklingfiléerna i pannan tillsammans med oliverna.
Häll tillslut vattnet i pannan och på med locket, låt småkoka i ca 40 minuter.
När 5 minuter återstår så vänd på kycklingen och lägg i riset.