Om rätten
Chimichurri en Argentinsk pesto.
En fräsch och färgstark sås som är god som tillbehör till kött eller fisk, funkar verkligen till det mesta.
Mycket bra till grillat och kan även användas som marinad.
Vi rör ner i Chimichurrin PureRice som passar utmärkt till. Vi grillar till lite kött och tillsammans blir detta en magisk måltid som passar till alla! LCHF, KETO vänlig och utan gluten.
Enkel, nyttig och framförallt supergod maträtt.
En underbar sås som kommer kanske att vara den nya favoriten under denna sommaren? :)
Ingredienser
- 1 påse PureRice
- 2 msk persilja, finhackad
- 2 msk koriander, finhackad
- 1st rödlök, finhackad
- 2st vitlöksklyfta, finhackad
- 2msk olivolja, (en god olja)
- 2-3msk rödvinsvinäger
- 1 tsk Chili flakes
- Salt
- Peppar
- Entrecode
Tillagning
Skölj av riset i kallt vatten.
Hacka persilja, koriander, vitlök och rödlök mycket fint
Blanda allt i en skål och slå över olja, vinäger.
Vänd i chili flakes.
Blanda ordentligt och smaka slutligen av med salt och peppar. Låt Chimichurrin ta sig i minst 10minuter. Bäst om den får stå i 2timmar i kylen.
Koka riset i saltat vatten i ca 3 minuter. Blanda ner i Chimichurrin innan servering.
Salt och peppra köttet. Grilla i ett par minuter (efter eget tycke). Låt vila i 5minuter.
Servera och njut