Om rätten
Denna enkla pastarätten som är inspirerad av det italienska köket är som himmelrike. De ugnsstekta grönsakrena med spaghettin som vi steker i vitlök och spenat matchar så bra ihop att ni kommer att älska det. En fantastiskt god vegetarisk maträtt som går lika bra när man ska bjuda hem vänner på middag, som på vardagar.
Inget gluten i rätten, inga konstigheter!
Ingredienser
- 2påsar PureSpaghetti
- 250g cocktailtomater
- 1st aubergine
- 50g riven mozarella
- 2st vitlöksklyftor
- 200g spenat
- Olivolja
- 10g smör/kokosolja
- Salt
Tillagning
Skölj av spaghettin i kallt vatten.
Sätt ugnen på 200°.
Dela tomaterna och ta bort kärnorna. Lägg på en plåt.
Skär auberginen i träningar och lätt på plåten brevid tomaterna.
Droppa en god olivolja över tomaterna och auberginen och salta.
Ringla riven ost över auberginen.
Ställ i ugnen och stek i 15-20minuter.
Hacka 2 vitlöksklyftor och fräs i smör/kokosolja.
Lägg till spaghettin och spenaten och stek ytterligare i ca 5 min.
Blanda ihop tomaterna och aubergin med spaghettin.
Servera direkt och njut!