Om rätten
I detta soliga vädret älskar vi att grilla och lax är ju så otroligt god grillad.
Att låta laxen i marinad sätter pricken över i-et. Så gott! I denna marinaden använde vi ketschup med stevia och kokossocker, man kan såklart använda vanlig ketschup och socker men vi vill försöka undvika så mycket vit socker som möjligt.
För att göra rätten helt utan gluten har vi som tillbehör våran glutenfria PureSpaghetti och använder ekologisk tamari soja som är sojasås utan gluten, psst... den tycker vi ändå är godare ;)
Såklart går det bra att steka laxen, sparrisen och pak choi på en stekpanna.
Ingredienser
- 2påsar PureSpaghetti
- Ca 800g lax
- 1 bunte sparris
- 2st pak choi
- 2msk olivoja
- 2tsk sesamfræn
- Salt o peppar (havssalt)
- 1msk tamari sojasås (valfri solja)
- 1tsk kokosolja
- 1st vitlöksklyfta
Marinad
- 2msk ketschup (med stevia)
- 2msk kokossocker
- 1msk tamari sojasås
- ½ msk riven ingefära
- 1st vitlöksklyfta
- ½ citron, saften
Tillagning
Marinaden:
Rör ihop alla ingredienser och låt laxen marineras i 30min.
Skölj av spaghettin i kallt vatten.
Dela pak choi och drissla över olivolja och salta.
Rensa sparrisen och drissla över olivolja och salt.
Grilla laxen, sparrisen och pak choi.
Stek vitlök i kokosolja i ett par minuter och lägg sedan till spaghettin.
Tillsätt 1msk soja till pannan och stek ytterligare i ett par minuter.
När fisken och grönsakerna är klara, lägg upp fint och toppa med lite sesamfrön.
Smaklig spis!