Om rätten
Ingredienser
- 2påsar PureSpaghetti
- 800g kyckling (tvådelad kycklingfilé)
- Salt och peppar
- ½ dl vetemjöl
- 2 ägg
- 1msk italiensk kryddblandning
- 2dl panko ströbröd(ströbröd efter smak)
- 3-4 msk smör (steka)
- 2msk kokosolja (steka)
- 4msk parmesanost
- 1 st mozzarella
- Basilika (färsk)
Tomatsås:
- 1 burk krossade tomater ca. 390g
- 3st vitlöksklyftor
- 1msk smör (steka)
- 1msk oregano (torkad)
- Salt
- Peppar
- Basiliska (färsk-topping)
Italiensk kryddblandning:
- 2msk kokossocker
- 2msk havssalt
- 2msk torkat oregano
- 2msk torkat basilika
- 2msk torkad persilja
- Blanda ihop kryddorna
- Denna kryddblandningen kan förvaras upp till 4 veckor i en sluten burk.
Tillagning
Skär hacka löken och vitlöken och fräs i smör i en kastrull.
Lägg till tomaterna, oregano och salta och peppra. Låt småputtra i 20-30min.
Sätt ugnen på grill.(200)
Skär mozzarella i skivor och lägg åt sidan.
Vispa ägg i en skål, lägg på en tallrik.
Lägg vetemjöl på en annan tallrik.
Lägg panko på tredje tallriken och blanda med den italienska kryddblandningen och parmesanost.
Doppa filéskivorna i vetemjölet, därefter i äggen och slutligen på tallriken med ströbröd. Filéskivorna ska vara panerade på båda sidor.
Värm smör/kokosolja i en stekpanna och stek filéskivorna i ett par minuter på varje sida eller tills de blir gyllenbruna.
Lägg filéskivorna på ett fat och strö över parmesanost, tomatsåsen och toppa med mozzarella.
Grädda i ugnen tills mozzarellan har fått gyllenbrun färg.
Stek spaghettin i smör/kokosolja och krydda med den italienska kryddblandningen.
När kycklingen har fått en fin färg, servera och toppa med färsk basilika som sätter punkten över i-et.
Smaklig måltid!