Om rätten
Enkel att laga, och perfekt till enkel middag eller mättande matlådor.
Zucchini innehåller få kolhydrater och är perfekt att toppa med olika sorters fyllningar.
Vi kokade PureRice till att servera till, men det går lika bra att röra riset ner i pannan med nöttfärsen (då slipper man koka riset).
Här serverade vi zucchinin med PurePasta ris och maché. De som saknar sås då passar turkisk yoghurt bra till.
Tips, När du vill ha tacos då är denna lösningen med zucchinin fantastisk.
Ingredienser
- 2påsar PureRice
- 500g Nöttfärs
- 4st Gröna zucchini
- 150g Champignon
- 2st Schalottenlök
- 2st Ägg
- 8st Salviablad (eller ca 2msk torkad)
- 3msk Panko ströbröd
- Salt och Peppar
- Parmesanost
- Maché, som tillbehör
Tillagning
Sätt ugnen på 180 grader.
Skär två zucchini på längden och skrapa försiktigt ut fröna med en tesked.
Skala och finhacka löken.
Fräs lök, svamp och salviablad i kokosolja tills det blir mjukt.
Stek färsen till den har fått lite färg. Ta bort mästa vätskan, ställ åt sidan och låt svalna.
Vänd ner i köttfärsen, ägg och panko.
Smaka av med salt och peppar.
Lägg upp zucchinin på en plåt.
Fördela blandningen på halvorna.
Toppa med riven parmesanost.
Beroende på storleken av zucchini, baka i ugnen ca. 35-30minuter vid 180°C.
Skölj riset i kallt vatten och koka i 3minuter i saltat vatten.
Servera zucchinin med sallad och ris.
Smaklig spis.