Om rätten
Är man inte alltid ute efter en god snabblagad vardagsmat?
Krämig kycklingpasta med smaker av vitlök, broccoli och spenat med shirataki nudlar från PurePasta. Vi tycker PurePasta varorna är så enkla att använda, no.1 fixa maträtten, no.2 tillsätt nudlar/spaghetti/ris, klart :). Man behöver inte koka pastan innan endast låta pastan värmas upp i såsen. PurePasta är utan kolhydrater som är ju bra om man räknar på kolhydrater och/eller om man vill endast dra ner på kolhydraterna som man stoppar i sig. Denna rätten är glutenfri och är lätt att göra laktosfri med att välja laktosfri grädde/smör/ost.
Vi rekommenderar att laga en stor portion för denna maträtten är nästan ännu godare dagen efter ;)
Ingredienser
- 2påsar PureNoodles
- 900g Kycklingfilé
- 50g Gouda – riven
- 3dl Grädde
- 300g Broccoli
- 130g Spenat
- 4st Vitlöksklyftor - hackade
- 2msk Allroundkrydd
- 1msk Chili Flakes
- Kokosolja och smör
Tillagning
Börja med att skjölja nudlarna i kallt vatten.
Skär kycklingen i bitar och krydda med allroundkrydda.
Stek kycklingen i kokosolja, när klar lägg åt sidan.
Skär broccoli i bitar och hacka vitlöken.
Lägg smör i pannan där du stekte kycklingen, rör ner vitlök och krydda med chiliflakes. (akta så att vitlöken inte bränns).
Tillsätt broccoli och spenat. Rör om och stek i ett par minuter.
Tillsätt grädde, gouda och nudlar.
Salta och peppra efter smak.
Blanda ner kycklingen och låt småkoka i ett par minuter.
Smaklig spis.