Ingredienser
- 2 påsar PurePasta ris
- 800 g fryst spenat
- 1 st purjolök
- 3 st normalstora vitlöksklyftor
- 2 st tärningar grönsaksbuljong
- 8 dl vatten
- 1 dl vispgrädde
- 1 krm salt
- 1 krm svartpeppar, malen
Tillbehör
- 2 pkt bacon, som du tärnar och och steker tills det blir knaprigt.
Tillagning
Skölj och finhacka purjolöken. Finhacka vitlöken.
Hetta upp en lagom stor kastrull med en klick smör och fräs purjo och vitlöken lite snabbt. Tillsätt spenaten och fräs ca 2 minuter under omrörning.
Tillsätt vatten och buljong, låt soppan sjuda under lock i fem minuter.
Skölj riset i kallt vatten, häll sedan ner riset och grädden i soppan rör om och låt småputtra i 3 min. Salta och peppra.
Toppa sedan soppan med knaperstekt bacon.
Smaklig spis!