Om rätten
Kyckling är riktigt gott och passar bra att både steka, tillaga i ugn eller grilla. Nu när det är lite ruskigt väder ute tillagade vi kycklingen i ugnen. Det blev kanon!
Det är smart att använda tunna kycklingfiléer p.g.a att då halveras ju tillagningstiden :)
Till våra fina kyckling stekte vi PurePasta Rice och blandade ner lite av varorna som vi hade i marineringen.
Rätten var väldigt enkel, men samtidigt jättegod! Maträtten passar bra till de som vill äta lite färre kolhydrater typ LCHF, Viktväktarna och KETO.
Hopas att ni provar laga denna rätten nu under vinterhalvåret och så måste ni testa maträtten igen under grillsesången ;)
Smaklig spis!
Ingredienser
- 1kg kycklingfiléer – tunna skivor
- 6 droppar stevia
- 3 vitlöksklyftor
- 2cm ingefära - riven
- ½ burk sambal olek (114g en burk)
- 4msk vitvinsvinäger
- 3msk Tamari soja
- 200g turkisk yoghurt
- 1st vitöksklyfta
- 1-2msk koriander
- ½ citron (saften)
- 2påsar PureRice
- 1msk koriander
- 1st vitlöksklyfta
- 1msk tamari soja
- Smör
Sås
Rice
Tillagning
Sätt ugnen på 200 grader
Rör ihop smaksättarna och häll marinaden över kycklingen.
Marinera i 30minuter i rumstemperatur innan tillagning.
Lägg kycklingen i en ugnsfast form.
Pensla kycklingen runt om med marinaden och stoppa kycklingen i ugnen.
Tillaga i mitten av ugnen i ca 10-12 min.
Sås
Blanda samman alla ingredienser och låt stå en stund i kylen innan servering.
Riset
Hacka vitlöken fint och fräs i smör. Blanda i riset och koriander. Slutligen tillsätt sojasås och stek ytterligare i ett par minuter.
Servera kycklingen med stekta riset och yoghurtsåsen samt garnera med lite koriander.