Om rätten
Smarriga stekta nudlar med grönsaker är en god vardagsrätt som tilltalar stora som små. Denna kalorifattiga maträtt kan man göra som en vegetarisk maträtt eller lägga till räkor som vi gjorde – lägga till tofu är också jättegott.
Efter högtidssäsongen vill man gärna börja äta lite nyttigare igen och vissa vill dra ner på kolhydrater och då är det optimalt att använda sig av PurePasta, då varorna innehåller NOLL kolhydrater :)
Wokade grönsaker och nudlar är alltid lätt att svänga ihop när inspirationen tryter.
Ingredienser
- 2 påsar Pure Noodles
- 2st vitlöksklyftor
- 2cm ingefära
- 1st röd paprika
- 1st gul paprika
- 500g morötter
- 500g vitkål
- 300g räkor (kan uteslutas för en vegetarisk maträtt)
- 1 dl Mirin sås
- 1dl Tamari soja
- 1msk Sesamolja
- 1msk honung (kan uteslutas)
- 1msk chiliflakes
- 2dl vatten
Tillagning
Skölj nudlarna i kallt vatten.
Skär paprikorna i små bitar, morötterna i små remsor, vitkålen i remsor och riv ingefäran och vitlöken.
Blanda ner Mirin sås, Tamari soja och Sesamolja i en wok-panna (eller en djup panna). Låt koka ihop i 1minut.
Blanda ner alla grönsakerna, tillsätt vatten och låt småkoka i ca. 10minuter.
Blanda ner nudlarna och låt småkoka i 3minuter.
Slutligen rör ner räkorna.
Toppa med lite sesamfrön :)
Smaklig spis!