Om rätten
KycklingSteak är en urbenad klubba med skinn. Otroligt smakrik, saftig och god. Vi kan varmt rekommendera kyckling steak.
Som tillbehör kokade vi PureRice. PureRice framställt av konjakrot, är rik i fiber och fiber är viktiga för att tarmarna ska fungera normalt. ”Fiberrika livsmedel ger större mättnadskänsla än fiberfattiga livsmedel. Den större mättnadskänslan kan minska småätandet och göra det lättare att hålla vikten” (livsmedelsverket).
En snabblagad enkel sås till denna maten lyfter rätten och vi får en festlig mat utan några problem.
Keep it simple! Enkelt kan vara så otroligt gott :)
Ingredienser
- 2påsar PureRice
- 4st urbenade kycklingklubbor
- 250ml grädde
- 1paket 4 peppar färskost
- 2st morötter
- Machésallad
- Season all krydd
- Olivolja
- Salt
Tillagning
Skölj av riset i kallt vatten.
Sätt ugnen på 180
Lägg kycklingen på en plåt.
Drissla olivolja över kycklingen och krydda med season all. Stek mitt i ungen i ca 25min.
Koka riset i saltat vatten i ca 5minuter.
Häll grädde i en kastrull och blanda ner peppar färskosten. Såsen är klar när osten har smält.
Servera med sallad och morötter.
Njut!