Om rätten
Enkla, rena smaker och oslagbart gott.
Den här enkla och lyxiga fiskrätten går helt enkelt inte att misslyckas med.
Rätten passar lika bra till fest som till vardag.
Mangosalsan med Pure Rice går mycket snabbt och enkelt att tillaga och är frägrik och smakfull.
Salsan passar perfekt till röding, lax, kyckling, grillat och andra rätter.
Mättande, ljuvligt gott och nyttigt på under 10 minuter!
Ingredienser
- 1 påse PureRice
- 500g Rödingfilé
- Smör
- Olivolja
- Salt och Peppar
- 1st Mango, tärnad
- 2st Tomater, tärnad
- 1st Vårlök
- 1st Avokado, tärnad
- 1 näve färsk koriander
- 1 st Lime (saften)
- Spenat
Tillagning
Skölj av riset i kallt vatten.
Koka riset i 3-5min, låt svalna.
Krydda rödingen med salt och peppar.
Stek rödingen med skinnsidan ner i oljan i en stekpanna, tills skinnet blir knaprigt (3-4minuter). Vänd och stek 1-2 minuter på köttsidan.
Slutligen lägg en rejäl smörbit på pannan och ös smöret över fisken.
Mangosalsa:
Blanda mango, tomater, avokado, vårlök och koriander.
Rör i limesaft från ½ lime, olivolja och salt.
Slutligen blanda ner kokt PureRice.
Lägg spenat på en tallrik och rödingen ovanpå. Toppa med mangosalsa och servera gärna med lime.