Ingredienser
- 2påsar PureRice
- 1/2 vattenmelon
- 1/2 gurka
- 1 scharlottenlök
- 70g spenat
- 150g fetaost
- Salt
- Peppar
- 900g lamm grill spets, färdig marinerad
- Myntdressing
- 1-2 kruka mynta
- 2dl olivolja
- ½ dl vatten(kallt)
- ¼ -1/2 röd chili
- 1st vitlöksklyfta
- 2cm ingefära
- ½ lime, saften
- Salt
- Peppar
Tillagning
Skjölj av riset och koka i plus 3minuter. Låt svalna i ett durkslag medans du förbereder salladen.
Sätt ugnen på 200. Lägg spetsarna på en plåt och grädda i ca 20 min. Efter 20 min sätt på grill funktionen och grilla i ca 5min.
Medans köttet tillagas, skär melonen i bitar.
Blanda när spenaten med melonen. Tillsatt 1 smått skivad scharlottenlök, och tärnad fetaost och blanda ihop.
När köttet är klart, lägg upp och njut av i solen.
Denna rätten är jättegod dagen efter som en sallad.