Om rätten
Har ni upplevt att maten var så god att till och med när ni håller på att äta den längtar ni efter att få den maten igen? Denna maträtten är en sådan i vårt hem. Oerhört god, alltså alla familjemedlemmar älskade köttbullarna och till och med de yngsta ville ej ha ketchup – woop woop.
Detta receptet hittade vi i ett magasin på flygplatsen, då skulle man använda blandfärs, men ibland byter man ut varor mot det som man har hemma och det blev kanongott!
Vi kan alltså varmt rekommendera denna familjevänliga maträtten. Hopas att ni också kommer att gilla dessa ”moderna” köttbullar.
De som äter LCHF eller KETO eller vill undvika kolhydrater borde skippa honungen och Hoisin såsen. Vi kan rekommendera istället för Hoisin sås en yoghurtsås med asiatisk twist ;)
Ingredienser
- 600g Nöttfars (går bra med blandfärs)
- 2msk Tamari soja
- 1 ½ msk Worchestershire sås
- 2cm ingefära - riven
- 2 st vitlöksklyftor - riven
- 4-5 msk panko (glutenfritt)
- 1tsk sesamolja
- 2st vårlökar - smått skurna
- 1tsk honung (kan uteslutas)
- 1st ägg
- 2msk olja (till stekning)
- Hoisin sås (som tillbehör uteslutan om du kör LCHF/KETO/LowCarb diet)
- 2påsar PureRice
- 2st vårlök – smått skuren
- 1st vitlök - hackade
- Smör
- 1msk Tamari soja
- ½ msk Worchestershire sås
Riset
Tillagning
Sätt ugnen på 180°
Börja med köttbullarna.
Bland alla ingredienserna utom Hoisons ås och oljan i en bunke.
Gör små köttbullar.
Värm olja i en stekpanna och stek köttbullarna på medelhög värme. Stek tills de blir gyllende bruna och lägg de sedan på en plåt.
Grädda bullarna i mitten av ugnen i 10-15min beroende på storleken på bullarna.
Riset
Skölj riset i kallt vatten.
Lägg smör i stekpanna och fräs ihop 1 ½ salladslök med vitlök.
Tillsätt Pure Rice och stek ytterligare i minns 3 minuter.
Blanda ner soja och worchestersås.
Servera köttbullarna med stekta riset och Hoisin sås.
Smaklig spis!