Ingredienser
- 2 påsar PureSpaghetti
- 500 g nötfärs
- 1 burk pastasås – jag använde pastasås med basilika
- 200 g färskost
- 1 liten burk créme fraiche (naturell)
- 250 g keso
- 100 g smör (ungefär)
- 150 g riven cheddarost
- Salt och peppar efter smak
Tillagning
Värm ugnen till 180 C.
Skölj av spaghettin.
Skiva smöret i skivor och lägg i botten på en ugnssäker form. Den behöver inte täckas helt. (Bra att använda en osthyvel) Dela hälften av spaghettin över smöret, lägg sedan ett lager till av smör och resten av spaghettin över den.
Fräs nötfärsen i en panna, salta och peppra och använd eventuellt andra kryddor efter smak.
Lägg pastasåsen i en panna och låt koka en liten stund.
Rör ihop färskost, keso och creme fraiche och häll över spaghettin.
Häll sedan köttblandningen över allt.
Till slut toppar du allt med riven cheddarost och gräddar sedan i ugnen i 30 min.
Smaklig spis!