Ingredienser
Till köttbullarna:
- 500 g valfri färs
- 2-3 vitlöksklyftor
- 1 stor eller två små rödlökar
- 1 dl grädde
- Salt och peppar
Till tomatsåsen:
- 2 schalottenlökar
- 1 liten rödlök
- 400 g finkrossade tomater
- 1 dl grädde
- 2 tsk torkad basilka
- 0,5 dl färsk basilika
- 2 påsar Pure Spaghetti
Tillagning
Blanda färsen med grädde, finhackad rödlök och riven vitlök, salt och peppar i en skål. Forma färsen till bullar.
Hetta upp en stekpanna med smör och bryn bullarna i några minuter.
Skala och finhacka rödlöken och schalottenlöken.
I samma stekpanna: Bryn löken i några minuter med bullarna och tillsätt gärna en klick smör till.
Häll på grädde och krossade tomater samt den torkade basilikan.
Smaka av med salt och peppar, låt småputtra i 10min.
Skölj spaghettin i kallt vatten, häll ner i såsen och rör om.
Toppa med riven ost och färsk basilika.
Smaklig spis!