Ingredienser
- 2påsar PureRice
- 5st Salladslök
- 250g gröna ärtor
- 1st scharlottenlök
- 2st stora morötter
- 5st vitlöksklyftor
- 1/2 röd paprika
- 10g smör
- 100ml ostronsås
- 500g räkor
- Flingsalt
- Koriander (valfri topping)
Tillagning
Skölj av riset i ett durkslag.
Skär salladslöken i små remsor, skär morötterna i små tärningar, skär paprikan i små tärningar, skär löken i remsor och hacka vitlöken.
Lägg smöret i ett stekjärn och stek lätt lök, vitlök och morötter.
Lägg till riset och gröna ärtor.
Blanda ner ostronsås och salta efter smak.
Slutligen, lägg ner räkorna och servera.
Även gott att toppa med koriander;)
Supergod, lättlagad sallad som man kan ha med i lunchlådan för rätten är lika god dagen efter, kall som varm.