Om rätten
Gör salladtill huvudrätt
Fler och fler väljer att duka upp färgglada sallader bredvid köttet och potatisen. Men vi behöver inte alltid ha salladen som tillbehör. En sallad blir matig genom att blanda i PurePasta ris eller PurePasta noodles till exempel.
Den perfekta salladen är mättande, färgglad, smakrik - och full av nyttigheter. Och i denna salladen har vi allt som du behöver
Vi blandade ner nudlar/ shirataki nudlar, som är utan kolhydrater, utan gluten men rika i fiber. (som är bra för oss).
Denna sallad är perfekt som lunch eller lätt middag.
Smaklig spis!
Ingredienser
- 1påse PureNoodles
- 2st gulbetor
- 400g grönkål
- 100g spenat
- 200g romansallad
- 2st avokado
- 3st rädisor
- 300g bacon
- flingsalt
Tillagning
Sätt ugnen på 180°
Skölj nudlarna i kallt vatten och koka i saltat vatten i 3 minuter.
Riv ner grönkål i stora bitar (ej stjälken) och lägg på en plåt. Häll över olja och salta ordentligt med flingsalt.
Skiva gulbetan i tunna skivor och lägg på samma plåt som grönkålen. Strö över salt.
Ställ plåten i ugnen och ”grädda” i 10 min, eller tills grönkålen har blivit knaprig.
Knaperstek bacon och lägg på hushållspapper – då blir de ännu knaprigare. Skär avokado i bitar och rädisorna i skivor.
Riv ner romansallad i en skål och blanda ihop alla ingredienserna.
Voila - en underbar sallad är klar!